Пловдив вече няма да има информация за градския транспорт в Google Maps


17 Jul 2024

Ако разчитате на Google Maps да ви навигира посредством градския транспорт и се намирате в Пловдив, имаме лоши новини. Популярната услуга вече не е налична за града.

Към момента Google Maps ви предоставя информация за навигиране в Пловдив само пеша или с автомобил. Причината за преустановяване на навигирането чрез публичен транспорт е недостатъчна или изцяло липсваща информация от страна на общината, съобщава Капитал.

За първи път информация за градския транспорт на Пловдив се появи в Google Maps през 2019 г. През цялото време обаче тази услуга не предлага информация за движението на отделните превозни средства в реално време тъй като те не бяха свързани с GPS системата на ОП "Организация и контрол по транспорта" (ОКТ).

Както припомня Капитал, електронната система на общинското предприятие не може да подава информацията към никакви външни системи, което включва и таблата по спирките, изградена от испанската "Индра" за около 20 млн. лв. през 2016 г. Тоест, информацията за това кога идва даден автобус или друго превозно средство, която се предава на спирките, не е вярна.

Много по-добра от предишната?