Гуми за електромобили вече и от Continental

  Гуми за електромобили вече и от Continental
01 Apr 2015

Continental вече предлага два вида гуми, специално предназначени за електромобили и хибриди. И двата вида гуми носят името Conti.eContact, но всяка от тях е специално създадена с оглед специфичното задвижване на автомобила – електрическо или хибридно. Conti.eContact на Continental са 20-инчови за електромобили и 17- и 18-инчови за хибриди, а VW и Renault ги използват като оригнално оборудване.

При Conti.eContact за електромобили германският производител използва концепцията „високи и тесни гуми”. С размер от 20 инча гумите, проектирани на този принцип, имат много голям диаметър и са сравнително тесни. Тези специфични размери позволяват на разработчиците на гуми да постигнат значително намаляване на съпротивлението при търкаляне.
20-инчовите Conti.eContact за електромобили са със съпротивление, което е по-малко с невероятните близо 30% от това при стандартните модели гуми. 17- и 18-инчовите модели Conti.eContact за хибриди могат да предложат „само” 20% по-малко съпротивление на търкаляне, но тази гума може също да бъде използвана и при мощни коли и SUV.

Благодарение на намаленото съпротивление, Conti.eContact за хибриди позволява на автомобилите да преминават по-големи разстояния в режим „eлектрическо задвижване”. По този начин те не само имат благоприятен ефект върху околната среда, но и по-ниски оперативните разходи. Conti.eContact за хибриди има много сходства с традиционните гуми. Тъй като са пригодени и за стандартните модели автомобили, на пръв поглед те приличат на традиционните такива за SUV и леки автомобили. В действителност, обаче, и при този вид гуми инженерите са успели да намалят съпротивлението с около 20%. И двата вида специални гуми с ниско съпротивление на търкаляне могат да предложат впечатляващо представяне на сухо и мокро. Conti.eContact за хибриди е първата гума на Continental, която печели клас „А” според европейския стандарт за етикиране на гуми, едновременно за съпротивление и спиране на мокри настилки.
Гумите за електромобили на Continental позволяват на автомобилните производители да разширят своята гама от модели с около шест процента. След одобрението на VW и Renault за оригинално оборудване, Continental очаква още одобрения от водещи германски и европейски автомобилни производители до края на годината. Continental произвежда и двата вида гуми в своя завод в Саргемин, Франция.

Първородната Godzilla!