Купиха тези 5 джанти за 85 000 долара!

  • Галерия от 10 снимки Галерия от 10 снимки

06 Aug 2024

Ако видите тези джанти на битака вероятно ще ги подминете, защото изобщо не бият на очи за каква кола са. Някой ще каже, че изглеждат като обикновени метални джанти за Москвич. Друг обаче ще забележи, че нямат отвори за болтове. Хмм…

И имат централен отвор, направен от стомана и занитен за джанта, която е от алуминиева сплав. И не, няма да станат не само на Москвич, но и на никоя друга кола на планетата, защото са произведени през 1955 г. конкретно за един модел, чиято цена днес подминава 1 милион долара, в случай че намерите такъв за продаване.

Някой много искаше тези 5 броя 15-инчови джанти, продавани на онлайн търг заедно с две полуоски, четири спирачни барабана и четири централни гайки. Този някой вероятно притежава Mercedes-Benz 300SL Gullwing, за който всъщност са произведени тези джанти.

Неизвестният (вероятно мъж ?), спечели аукциона с най-висока оферта, надскачаща предпоследната с 5000 долара отгоре. Той купи джантите заедно с барабаните, полуоските и централните гайки за сумата от 85 000 долара!

Това се равнява на 151 750 лева по днешния курс. Лудост, но историята помни и по-скъпи комплекти джанти, като такива за Veyron или Chiron.

Конкретните джанти от приключилия преди няколко часа търг са дело английския производител Rudge и са произведени по лиценз в Германия за Mercedes-Benz W198 300SL. Те не стават за Roadster версията на 300 SL, за щото имат половин инч разлика.

Много по-добра от предишната?