Porsche: електромобилите не се нуждаят от фалшиви предавки


27 Aug 2024

Запитвали ли сте се дали различните компании в автомобилната индустрия се шпионират, образно казано? Отговорът винаги е да - марките винаги знаят какво се случва при конкуренцията и какво предстои, като това им помага по-добре да могат да подготвят бъдещите си продукти. 

Говорейки с австралийското списание Drive, шефът на развойната дейност при Porsche Ларс Керн казва, че компанията следи какво правят другите автомобилни производители. Това включва Hyundai и неговото подразделение N, което проектира един от най-вълнуващите електромобили до момента, до който се докоснахме и ние на писта. Porsche обаче смята, че изкуствената смяна на предавките би причинила повече вреда, отколкото полза.

„Разбира се, че следим какво прави конкуренцията, но нашата гледна точка по въпроса винаги е - защо трябва да правим нещо по-зле, отколкото то е? Искам да кажа - как се предава мощността при такава трансмисия? Електрическият двигател е по-добър от ДВГ, така че решихме, че няма причина да симулираме това, което е било в миналото."

Много по-добра от предишната?