Вижте отвътре модерния завод на Fiat в Сърбия (Видео)

  • Галерия с осем снимки Галерия с осем снимки

10 Sep 2024

Сръбското автомобилно издание Emisija SAT - Zvanični kanal беше допуснато до завода на Stellantis в Крагуевац, за да заснеме как се произвежда изцяло електрическият Fiat Grande Panda. Производството на най-новия електромобил на Fiat започна този месец, а първите тестове с представители на медиите се очакват през октомври. 

 

Grande Panda е малък повдигнат хечбек с дължина 3,99 метра и 44-киловатчасова литиево-желязно фосфатна батерия. Той е базиран на 400-волтова архитектура и позволява пробег до 320 км (WLTP) със зареждане с до 100 кВт. Малкият електрически Fiat идва със 113 к.с., 120 Нм и максимална скорост от 135 км/ч. Очаква се да е един от най-евтините електромобили на европейския пазар с цена под 25 хил. евро, но значително повече удобства и комфорт от Dacia Spring.

След последната инвестиция от 190 млн. евро заводът в Крагуевац е един от най-модерните заводи на Fiat. Колите се сглобяват и боядисват от роботи, а батериите пътуват по алеите на завода на автономни колички. 

Видеото е с английски субтитри и в него ще откриете още много подробности за новия малък електрически Fiat, който се произвежда на три часа път от София.

Много по-добра от предишната?