Kalmar изтръгна боксерния шестак от това 964, за да го замени с батерия и електромотори

  • Галерия с шест снимки Галерия с шест снимки

17 Sep 2024

Превръщането на ретро коли в електрички е тенденция, която изглежда не губи популярност, за разлика от продажбите на нови електромобили. Поредният пример е този рестомод от Kalmar Automotive.

Скопеното 911 964 е загубило своя боксерен шестак и 5-степенната ръчка, за да ги замени с 63-киловатчасова батерия от Tesla и електромотор с 450 к.с. и 660 Нм. Моделът вече не се казва 964, а 7-97 E-Volt и идва с част от техниката на Model S, благодарение на което спринтира до 100 км/ч за по-малко от 4 секунди. Забележително е, че тежи едва 1374 кг, точно колкото оригинала. Как е възможно? Панелите на каросерията са от ленени нишки!!!

Освен това минава 290 км с едно зареждане и може да използва CCS станции, от които пълни батерията си до 80% за около час. Адаптивното окачване е съвсем ново и няма нищо общо с това на оригинала от 90-те. Същото се отнася за спирачките, като може да поръчате дори карбонови дискове.

Интериорът също носи духа на XXI век – с климатик, Bluetooth, поддръжка на Apple CarPlay и дори автоматични чистачки.

Цената на това 911 964 е 450 хиляди евро, но това няма никакво значение за клиентите на Porsche, защото то просто не е никакво 911… Ако сте почитатели на автомобилите от едно време, единственото, с което можем да ви зарадваме, е информацията, че всички промени са напълно обратими и Kalmar могат да върнат колата в предишното ѝ състояние. Стига да си платите!

Много по-добра от предишната?