DS представи обновения DS 4

DS представи обновения DS 4
18 Sep 2024

DS Automobiles представи гамата от актуализации на DS 4. Сред тях са редица нови елементи в интериора и външния дизайн, включването на нов вариант с хибридна система на задвижване и две нови нива на оборудване - PALLAS и ÉTOILE.

Новите нива на оборудване PALLAS и ÉTOILE са резултат от стремежа на марката да повиши удобството и задоволството на клиентите при избор и покупка на автомобил от гамата на модела. Елегантният и практичен DS 4 е първият представител на марката, който ще получи новите нива на оборудване - по-късно през годината към него ще се присъединят и моделите DS 3 и DS 7. Съществуващите до момента нива на оборудване за DS 4 (Performance Line, Rivoli и Opera) ще бъдат изцяло заменени, а палитрата от цветове ще бъде допълнена с елегантния лилаво-сив   цвят Night Flight.

Нивото PALLAS, което поема ролята на нова базова линия на оборудване на DS 4, е емблематично за марката название, което първоначално се използва за най-луксозното ниво на изпълнение на DS през 60-те години на миналия век. Сега PALLAS включва тапицерии на седалките DS Canvas с текстилни вложки и вътрешни облицовки с ефектен десен. Стандартното оборудване на версиите PALLAS включва панел за безжично зареждане на смартфони, функция за автоматично разпознаване на пътни знаци Automatic Emergency Traffic Sign Recognition, адаптивен круз контрол с функция Stop and Go за движение в натоварен трафик. Инфоразвлекателната система с функция SMART TOUCH използва системата DS Iris с 3D Connected Navigation, гласово разпознаване на естествени фрази, Bluetooth свързаност и безжични софтуерни актуализации ОТА (over-the-air), както и възможност за безжично свързване на смартфон чрез Apple CarPlay™ и Android Auto. Стилният външен дизайн на DS 4 е подчертан от предните и задни светлини с изцяло LED елементи.

Нивото ÉTOILE носи името на парижкия площад Шарл дьо Гол, известен преди това като площад Етоал. Названието ÉTOILE се използва и за най-високото отличие на танцьорите в йерархията на балета на парижката Национална опера.

Нивото на оборудване ÉTOILE идва да замени досегашното Rivoli и предлага редица допълнителни функции в сравнение с тези, предлагани във версиията PALLAS. Тапицериите и облицовките в интериора използват елегантна Alcantara, настройките на предните седалки са електрически, а инфоразвлекателната система е допълнена с модерния DS Extended Head Up Display. Освен това оборудването на ÉTOILE включва матрична система на предните LED светлини  DS Matrix LED Vision и стилни мигачи с преливаща функция. Пакетът функции за следене на приближаващите отзад и отстрани участници в движението също е част от стандарния обхват на версиите ÉTOILE. Тапицериите от фина естествена кожа напа предлагат всички удобства и комфортни възможности в нивото ÉTOILE наред с отоплението на волана и  предните седалки.

Програмата за актуализация предвижда и разширяване на гамата от задвижващи агрегати с новата хибридна система HYBRID 136. Максималната мощност на хибридното задвижване е 136 к.с., максималният въртящ момент възлиза на 230 Нм, а в новата шестстепенна трансмисия с два съединителя е интегриран електромотор с мощност 15,6 кВт. Разполагането на акумулаторната батерия на системата под седалките означава, че пътническото пространство и вместимостта на багажника остават с непроменен капацитет, а системата за рекуперация на излишната енергия при намаляване на скоростта се използва за ефективно зареждане на батерията.

Собствениците на новата хибридна версия HYBRID 136 на DS 4 ще могат да разчитат на намаляване на емисиите на въглероден диоксид с до 21 г/км в сравнение с версията PureTech 130, както и на намаляване на разхода на гориво в размер на 0,9 л/100 км (предварителни стойности на комбинирания разход съгласно изискванията на WLTP).

ЗА DS AUTOMOBILES

Вдъхновена от духа на авангардизма и разполагаща с изключителни традиции, марката DS, родена през 2014 година, се стреми да въплъти френския стил в изкуството на пътешествията. Със своите забележителни автомобили и безупречните френски умения в създаването на луксозни продукти, съчетани с гама от индивидуални услуги от висока класа, DS Automobiles предлага уникално изживяване преди, по време и след всяко пътуване.

Създадени за клиенти, търсещи възможност да се откроят, да пътешестват на воля и да се наслаждават на всеки момент, моделите на DS съчетават изисканост и технологии. В лицето на DS 3, DS 4, DS 7 и DS 9, марката DS предлага моделна гама от световна величина.

Носител на многобройни рекордни постижения от момента на включването си във Formula E през 2015 година, сред които и двойни шампионски титли при конструкторите и пилотите, DS Automobiles е в авангарда на електрификацията на автомобилната индустрия и вече предлага електрифицирани версии на всичките си продукти. Със своите E-TENSE модели, DS Automobiles предлага 100% eлектрически системи на задвижване, както и рlug-in хибридни варианти с мощност до 360 к.с. и двойно предаване. Считано от 2024 година, всички нови модели в гамата на DS Automobiles ще бъдат 100% eлектрически.

Специално за своите взискателни клиенти, марката DS Automobiles е създала гама от от изключителни услуги под мотото “ONLY YOU, a wealth of attention.”

Със своето пазарно присъствие в 41 държави по целия свят, марката DS създава и развива своя изключителна дистрибуторска мрежа, включваща 450 центъра DS STORE в глобален мащаб.

Много по-добра от предишната?