Днес руските космонавти ще поставят рекорд на МКС

Днес руските космонавти ще поставят рекорд на МКС
20 Sep 2024

На фона на лицемерното отношение на руските медии към американските астронавти Съни Уилямс и Бъч Уилмор, понеже, горките, ще стоят 7 месеца на МКС, днес палачинката се обърна и вече говорим за рекорден престой на руски космонавти. Пропагандата настрана, постижението е сериозно. Олег Кононенко и Николай Чуб ще поставят днес нов рекорд за най-дълъг полет до МКС!

Материал на Светослав Александров, Cosmos.1.bg  Снимка: Роскосмос

Рекордът ще бъде постигнат в 16:06 ч. българско време, защото от този момент нататък гореспоменатите двама космонавти ще превишат достижението на Сергей Прокопиев, Дмитрий Петелин и Франциско Рубио (астронавт на НАСА), чиято продължителност на полета бе 370 дни, 21 часа и 22 минути.

Олег Кононенко и Николай Чуб се отправиха към МКС на 15 септември 2023 г. с кораба “Союз МС-24”. Те трябва да се върнат на Земята на 23-ти септември тази година след 374-дневен полет.

Иначе рекордът за най-дълъг полет изобщо в историята на космонавтиката си остава притежание на руснака Валерий Поляков, който в периода януари 1994-март 1995 г. престоя 437 дни, 17 часа и 58 минути на станция “Мир”.

 

Най-достъпният пикап у нас?