Renault Emblème е водородна кола с кабел за зареждане с ток

  • Галерия с девет снимки Галерия с девет снимки

08 Oct 2024

На започващия след броени дни автосалон в Париж Renault ще представи новия си концептуален модел Emblème. Моделът разчита на интересна комбинация между модерно водородно задвижване и плъгин зареждане от контакта, т.е. е водородно-електрически хибрид.

Красивото комби идва с дължина 4,80 метра и коефициент на аеро съпротивление от 0,25. Emblème минава 300 км на ток и още поне толкова с водорода на борда, благодарение на комбинацията от 40-киловатчасова батерия (никел-манган кобалтова) и 2,8-килограмов водороден резервоар. Сложната система с две задвижвания означава, че комбито е сравнително тежко – 1750 кг. Водородните резервоари гарантират, че при дълъг път пътниците няма да бъдат ограничени от бавното зареждане на батерията, защото зареждането с водород отнема време, сравнимо с това за зареждане на конвенционално гориво. 

Електромоторът има 215 к.с. и се отличава с конструкция, в която няма никакви редки елементи. Може да видите Emblème на живо по време на автосалона в Париж между 14 и 20 октомври 2024 г.

Най-достъпният пикап у нас?