Volkswagen представи новия си кросоувър Tayron

  • Галерия с 18 снимки Галерия с 18 снимки

09 Oct 2024

Volkswagen представи новия си модел Tayron. Той застава между Tiguan и Touareg в портфолиото на марката, където има цял куп кросоувъри освен споменатите: Taygo, T-Cross, T-Roc, без да броим ID.4 и ID.5… Tayron е дълъг 4,77 метра, това е с 22 см повече от Tiguan и с едва 10 см по-малко от Touareg.

Tayron ще се предлага във версии с пет и седем места, като първата предоставя цели 885 литра товарен обем.

 

Задвижващите системи са изключително разнообразни – цели седем (повечето са същите с тези при Tiguan), включително два плъгин хибридни варианта с електрически пробег от цели 100 км. Има и дизел, ако сте от хората, които все още държат на добрия стар нафтов двигател!

Базовият модел е с бензинов мотор със 150 к.с. с 48-волтова технология. Двата плъгин хибрида имат съответно 204 и 272 к.с. и благодарение на 19,7-киловатчасова батерия осигуряват цели 100 км пробег на ток. Голямо предимство е, че тя може да се зарежда и от бързи зарядни с мощност до 50 кВт, така че това е един от малкото плъгин хибриди, с които има смисъл да зареждате ток и на магистралата, ако така или иначе спирате за почивка. Дизелите са два, като по-мощният има 193 к.с.

Tayron ще се предлага в три нива на оборудване – Life, Elegance и R-Line. Дори базовият идва с тризонов климатик, адаптивен круиз контрол с функция за следене на пешеходци и велосипедисти, Apple CarPlay и Android Auto и светещи лога отпред и отзад (за къде без тях!) в съчетание със 17-инчови джанти.

Сред опциите откриваме матрични фарове, гласов асистент с интеграция на ChatGPT и голям панорамен покрив.

 

Най-достъпният пикап у нас?