Предпремиерно: новите попълнения в гамата на MV Agusta са вече у нас - Brutale 800 и Brutale 800 Dragster

Предпремиерно: новите попълнения в гамата на MV Agusta са вече у нас - Brutale 800 и Brutale 800 Dragster
11 Mar 2016

Двата мотоциклета отговарят на моделното си име, не само по обема на 3-цилиндровия си мотор. Визията им на живо е още по-ефектна от това, което говорят снимките. За съжаление MV Agusta не е честа гледка по улиците, но мисията на 3-цилиндровите попълнения от линията Brutale, е именно да променят това. Съдейки по начина по който седят тези моторетки в шоурума, и това как се усещат, когато човек седи в близост, шансовете за успех са сериозни. 

MV Agusta Brutale 800 се задвижва от 116-конен двигател с 83 Нм, като машината разполага и с 8-степенен тракшън контрол, което я прави подходяща и за начинаещи мотористи. Съединителят е с хидравлично управление, а скоростите предлагат и асистент, който позволява качване и сваляне на предавки, без употребата на лоста на съединителя. Още един готино удобство на байка.

Brutale 800 Dragster от свия страна е още по-впечатляващ, като присъствие. При него 798-кубиковата тройка генерира стабилните 125 к.с., като червената оборотна граница идва при 13 000 об/мин. Масата на машината е 167 кг., което означава съотношение маса/мощност от 1,34 кг/к.с.

Екипът ни се отби в столичния шоурум на марката замалко, но все пак успяхме да направим няколко кадъра на новодошлите, приятно разглеждане.

 


 

Първородната Godzilla!