Този Ford GT Heritage Edition е от 2006 г. И е със 100 хил. долара по-скъп от модел 2017. Който не може да си купите...


05 Apr 2016

Ford GT е яка кола, независимо от безобразния разход на първото поколение, което дойде като почетен наследник на кууууууултовия GT40, разсипал Ferrari на „Льо Ман“ през 60-те. Но каквато и да е консумацията на тази кола, обсъждането е излишно - все едно да се коментира стойността на поддръжката на лодка Donzi например.

Любопитното в случая е, че колата на снимките е Ford GT от първото поколение, от специалната серия Heritage Edition (само 343 броя) и е на едва 5 мили. Пет мили. Ясно може да видите фабричните предпазни найлони вътре, а Gulf краските са още по-явни и по-яки.

И докато един Ford GT 2017 струва около 400 хил. долара, то този ще удари поне половин милион, когато бъде пуснат в търга между 8 и 10 април, в Палм Бийч. Ако искате и можете да си позволите новия обаче, съществува голяма вероятност да си останете само с искането, защото производството на колата е ограничено в рамките на 250 броя/година, а клиентите на практика се избират от Ford.

Така че, ако случайно имате около 500 хил долара и си търсите чисто ново спортно купе, което да е произведено през 2006 г., да е на 5 мили, да носи емблемата на Ford, да е обагрено в легендарните цветове на Gulf и да развива 550 к.с. от 5,4-литв V8, то това е вашето возило. Приятен полет.

Първородната Godzilla!