Fuji Heavy Industries става Subaru Corporation

Fuji Heavy Industries става Subaru Corporation
12 May 2016

Fuji Heavy Industries (FHI)- производител на автомобилите Subaru, обяви, че по време на извънредна среща на борда на директорите, е било взето решение компанията да бъде преименувана на SUBARU Corporation. Въпреки че все още трябва да бъде одобрено по време на годишната среща на акционерите на фирмата в края на юни тази година, промяната се очаква да бъде въведена от 1 април следващата година. 

FHI датира от 1917 година, когато е основана Aircraft Research Laboratory, преименувана по-късно на Nakajima Aircraft. След няколко реорганизации, Fuji Heavy Industries се превръща в реалност през 1953 година, а основният й бизнес- производството на автомобили, започва през 1958 със Subaru 360. 

В момента Subaru присъства официално в повече от 90 държави в цял свят, като предвижданията на компанията са за продажби от над 1 000 000 единици за финансовата година, приключваща през март 2017-та. 

Успоредно с решението си за преименуването на Fuji Heavy Industries в SUBARU Corporation, от FHI съобщиха, че ще обедини дейностите на индустриалното си подразделение Industrial Products Company с автомобилното на Subaru от 1 октомври тази година.

Източник: auto-press.net

Първородната Godzilla!