Porsche отдава чест на Toyota с последното си видео за Льо Ман. Интересно...

Porsche отдава чест на Toyota с последното си видео за Льо Ман. Интересно...
23 Jun 2016

Може и да не сте гледали 84-тото издание на „24-те часа на Льо Ман“, но ако поне малко се интересувате от моторни спортове, сте разбрали за драматично-абсурдния финал на състезанието.

Ожесточена борба между Toyota и Porsche, през по-голямата част на надпреварата (в която Toyota водеха), за да се счупи кола #5 едва 3 мин преди финала, в последната обиколка... И Porsche 919 Hybrid #2 да излезе и финишира на първа позиция.

Няма такъв карък за японците. Изключително представяне, страхотно каране на Казуки Накаджима и компания. Toyota заслужаваха да победят. Това щеше да бъде първата им победа на Льо Ман и първата победа на японски тим (макар, че всъщност е до голяма степен френски) от Mazda и 25 години насам.

Но спечели Porsche, 18-а победа за марката. И оттогава насам се изписа и изказа много по темата, а Porsche не пропусна да засвидетелства огромния си респект към Toyota, първо в официалната си страница във Facebook – снимка на кола #5 с текст „Competed together for 24 hours. Head to head for 24 hours. Gained our respect forever.“ -, а сега и с последното видео на немците, което завършва с абсолютно същите думи. Браво на Porsche за победата, браво и за респекта.

Въпросът обаче е дали това не е малко цинично? Много е трудно да се прецени в подобна ситуация, но със сигурност този „жест“ не седи особено чисто. Любопитно нещо е спорта. Както и маркетинга. Въпрос на лично мнение. Факт е обаче, че колата на немците бе добра. Както и тази на Toyota, чийто бюджет е доооста по-ограничен от този на немците. И така.

Първородната Godzilla!