Когато спреш мотора си,а майка ти те блъсне отзад. Видео, плюс разсъждения около един скорощен инцидент в София

Когато спреш мотора си,а майка ти те блъсне отзад. Видео, плюс разсъждения около един скорощен инцидент в София
20 Sep 2016

Ситуацията е едновременно абсурдна и много поучителна. Абсурдът идва, логично, оттам че именно майката, която пази детето си в продължение на толкова години, едва не го убива. Поуката обаче е, че действията на всеки човек могат да резултират в сериозни и необратими последствия за други, като тези „други“ в случая се оказват най-близките на така наречения извършител.

Тоест, едно егоистично поведение на пътя в стил „спокойно, знам какво правя“ или „какво ми пука, нали не го познавам“, лесно може да приключи с болка, при това не само физическа. Това което се опитваме да кажем е, че видеото е ясна илюстрация как „чуждото страдание“ причинено от даден човек, е не по-малко важно.

Преди няколко седмици, екипът на DizzyRiders.bg стана свидетел на ужасен инцидент, който за щастие се размина със сравнително леки последици. Мотоциклетист блъсна колоездач в София, точно пред Спортната палата, като първият въобще не благоволи да спре след удара. Колелото бе с откъсната предница, а колоездачът в шок и с кървящ крак, на платното се търкаляше лявото огледало на мотора, както и още няколко чарка. Какъв човек трябва да си за да не спреш при подобно нещо?!

За щастие човекът с колелото изглеждаше относително добре, полицията дойде минута по-късно, а описанията дадени от нас и другите свидетели, плюс факта, че на кръстовището при Софийския университет има камери, ни кара да мислим, че органите на реда вече са намерили този нарушител.

Карайте внимателно и никога не забравяйте, че нещата могат да се объркат за по-малко от секунда, по такъв начин, че да променят качеството на живота ви завинаги, това на близките ви, на непознатите, а много често и просто да спрете да съществувате, заради едно спестено обръщане на главата...   

Първородната Godzilla!