Vilner с тайнствен проект, втората кола от серията Vilner\'s 20th Anniversary. Любопитно

  • Vilner с тайнствен проект, втората кола от серията Vilner\'s 20th Anniversary. Любопитно Vilner с тайнствен проект, втората кола от серията Vilner\'s 20th Anniversary. Любопитно

30 Sep 2016

Филирана алкантара при въздуховодите? Тази техника на обработка се прилага за пръв път в автомобилен интериор, като останалите стилистични решения в салона също са радикални. Причината? Автомобилът е много специален и ще бъде вторият проект на арт студиото, който ще носи ексклузивния метален печат с надписа „Vilner’s 20th Anniversary“ (припомняме първият, който е брутален).

Специален и защото колата, която идва от Великобритания, първоначално е закупена от продуцентите на култовото телевизионно шоу Britain's Got Talent, или както го превеждат у нас, „Великобритания търси талант“. След покупката и организаторите я изпращат при базирания в Брадфорд тунер Barugazi, който я преработва и връща обратно в ITV, за да бъде подарена на участник в шоуто.

Оттам автомобилът попада в ръцете на следващия и собственик, който обаче иска нещо наистина специално. След известно събиране на мнения и търсене на решение, човекът попада на материал за британското Maserati GranCabrio Sport, което Vilner сътвори преди няколко месеца. Търсенето приключва на момента и две седмици по-късно, колата е вече в софийското ателие на Vilner.

Какво се случва в последствие, ще разберете съвсем скоро, когато един от най-екстензивните интериорни проекти на Vilner – и вторият от серията Vilner’s 20th Anniversary - бъде окончателно завършен.

Първородната Godzilla!