Toyota смали човек и го облече в пластмаса. Видео

  • „Кирчо“ от Toyota, вашият нов приятел. „Кирчо“ от Toyota, вашият нов приятел.

16 Oct 2016

Ровим си из най-различни сайтове и изведнъж, хоп, в BBC News откриваме този симпатяга, който се казва Kirobo Mini, рожба е на Toyota и е роден да бъде приятел. Човечето e високо едва 4 инча, а японците го определят, като „комуникационен партньор“, проектиран просто за да служи за компания. Което не е проста задача, особено като се има предвид, че е предназначен основно да запълни празнотата в ежедневието, която зее при някои хора. Отговорна задача.

Toyota продават Kirobo Mini чрез автомобилната си дилърска мрежа в Япония, като малкият приятел струва 39 800 йени (около 680 лв.) Марката дори предлага специално „детско столче“ за Kirobo, което се помества в поставката за чаши. 

Киро, нека го наречем така, се свързва с Android телефони, може да следи Facebook профила на своя човешки приятел, да коментира с глас случващото се с него. Камера в главата на роботчето следи движенията на човека отсреща, а очите на Киро „мигат“. Играчката е доста интересна и технологична, като същевременно замисля доста. Вижте видеото.

Първородната Godzilla!