Щатски тунер откачи и увеличи Merc-AMG до 745 коня. Ненормалници, готини хора


19 Oct 2016

Ако искате Merc-AMG GT, имате две основни опции. Базовата прилична кола с 4-литров битурбо V8 с 462 коня или по-така S-ката, в която работи същия мотор, но с 510 коня. Две коли, които не заслужават определението бавни – 4 и 3,8 секунди до сто. Ако искате да сте още по-така, Merc-AMG ви предлагат жабешко зеления R (който разбира се сес предлага и в други цветове), генериращ 585 коня, свалящи още 0,2 сек от времето за спринт до 100 км/ч. Супер, варианти за всеки вкус и за всеки (достатъчно дебел) портфейл.

Ако обаче живеете в САЩ и косите тревата около гаража с 2-литрова косачка, и съответно мисленето ви е малко по-... голямо, да го наречем, може да си вземете една от двете по-слаби версии на Merc-AMG и да я закарате на Dime Racing. Още по-хубавото е, че Mercedes ще предлага колата и чрез официалните си представителства, в случай че не ви се разкарва до пичовете, чийто отбор стопанисва Merc SLS в сериите Pirelli World Challenge.

Същите тези симпатяги правят от AMG GT шосеен болид със 745 коня, който е изграден с пистовия опит на отбора. Супер. Цената е 123 хил. долара над сумата за базовата кола. Ауч. Но пък получавате и специален часовник с пореден номер, идентичен с този на колата. Колко бърз е Dime Racing Merc-AMG GT? Не казват, но едни 160 коня над тези на R версията могат да предположат спринт от 0-100 км/ч за около 3,2 сек.

 

Първородната Godzilla!