Фермери, честито! Mercedes направи най-луксозния пикап в света X-Class. Галерия и видео


26 Oct 2016

Досега Mercedes нямаше пикап, а пазарите в Австралия, ЮАР и Бразилия, са потенциални златни мини. Колата е все още концептуална, но серийната и реализация е сигурна, като визията и ще е почти същата, като тази на двете коли, които виждате в галерията.

X-Class съществува в две версии, ‘Stylish Explorer’ и ‘The Powerful Adventure’, като първата е изцяло цивилизована и съвсем удачна за паркиране пред нощно заведение в центъра на града. Джантите с размер 22 инча не биха отишли да събират сеното, а интериорът е истински луксозен, като при останалите Benz-ове от C-Class нагоре.

‘The Powerful Adventure’ версията вече е за сериозна работа във фермата. Висока почти два метра (1,9) и с офроуд гуми с размер 35 x 11,50, машинката изгелжда доста способна. Интриорът обаче отново остава луксозен, но вместо дървени апликации, Merc са поставили карбонови.

Каква е базата обаче? И двете коли са базирани на шаси тип „стълба“, олдскул както беше при LR Defender (който иначе няма нищо общо технически), което е добро решение за офроуд и превоз на товари. Задното окачване обаче е независимо, с винтови пружини, вместо с традиционните за пикапите листови ресори. Това означава, че на асфалта X-Class ще вози като истински Benz. Иначе, частите ще дойдат от Renault-Nissan, с базата на Nissan NP300 Navara и Renault Alaskan, което също предстои да излезе.

Първородната Godzilla!