Новият Mercedes-AMG E 63 е брутален, ускорява за 3,4 до сто и има дрифт режим. Галерия и видео


27 Oct 2016

Без преувеличение, новият Mercedes-AMG E 63 е брутален. Пълното наименование на автомобила е Mercedes-AMG E 63 4MATIC+, като S версията „побира“ 610 к.с., 850 Нм и може да развие до 300 км/ч. Триста с луксозен седан, като E-Class. Ако живеете някъде в Германия и пътя до офиса ви включва и аутобан, вече няма да имате оправдание за закъснение. Пред себе си, защото най-вероятно ще сте шефа на фирмата.

Но, обратно към колата. Тягата идва от 4-литровия AMG битурбо V8, който може да вземете и в не S опаковка, с по-скромните 571 к.с. и 750 Нм, които също са предостатъчни за да засрамите почти всичко останало на пътя. Ускорението на по-слабото AMG до сто трае 3,5 секунди, а Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+ е с 0,1 сек по-бърз.

На какво се дължи тази скорост? Освен на споменатия брутален мотор, пъргавината на новата E 63-ка е резултат от 4MATIC+ двойното предаване, което е оптимизирано от AMG, както и на 9-степенната скоростна кутия с два съединителя AMG SPEEDSHIFT MCT.

Най-бруталният E-Class идва и с дрифт режим, супер. Той се активира през настройката Race и когато трансмисията е поставена в ръчен режим. Тогава Е 63 на практика се превръща в кола със задно предаване, а ESP-то заспива и ви оставя да съсипете с пушек задните гуми. Рязко ни се докара Merc-AMG E 63.

Супер седанът започва да се продава от март догодина, първо под формата на специалната стартова серия E 63 S 4MATIC+ "Edition 1", която може да видите на студийните снимки в края на галерията.

Лукс от Китай!