Дали ще може да си купите този мелез между KIA Sportage и Porsche Cayenne, чрез Aliexpress? И Volvo има пръст тук. Галерия и видео


28 Oct 2016

Накратко, на дали сте чували марката Lynk & Co, най-вече защото това е първият и модел, който е означен с еднозначното 01. Lynk е подразделение на Geely, а Geely, по неслучайност, държи Volvo. А така.

От дизайнерска гледна точка нещата изглеждат окей(иш). Джипката с размерите на VW Tiguan и прилича на смесица от KIA Sportage и Porsche Cayenne, а самата визия е изваяна под наблюдението на Питър Хорбъри. Британецът е бивш шеф на дизайна на Volvo и човек, който е определил формите на елегантното 1997 Volvo C70.

Интериорът. Тук доминира 10,1-инчовият тъч, свидетелстващ за амбицията на марката C01 да бъде „най-свързаната“ кола на пазара. Смело. Машината е свързана с техен си „облак“, предлага постоянна връзка с интернет, а ако искате да си купите колата, ще трябва да го направите онлайн, като Tesla, защото Lynk & Co няма да имат шоурум. Дали ще я има и в Aliexpress? Нямаме представа.

Лукс от Китай!