Как да качиш Nissan GT-R до подножието на Еверест. Не сте виждали такава кола, по такива пътища. Галерия с 25 кадъра

  • Как да качиш Nissan GT-R до подножието на Еверест. Не сте виждали такава кола, по такива пътища. Галерия с 25 кадъра

28 Oct 2016

Надморската височина е 5150 метра, а мястото е т.н. North Base Camp, един от двата базови лагера, които служат за отправни точки към най-високото място на планетата - връх Еверест. Въпросният се намира в Тибет (South Base Camp е в Непал, 5364 м), като пътят, който води до него е мнооого меко казано неподходящ за автомобили от типа на Nissan GT-R. На много от местата дори „път“ е силно казано, тъй като посоката, която трябва да се следва, е постлана с кал и добре заострени камъни.

Нещо което г-н Хон от Сингапур е взел под внимание и обмислил внимателно в продължение на 18 месеца. Човекът е завършил машиностроене в Нова Зеландия, така че би следвало да има някаква базова идея относно способностите на Nissan GT-R. Точно поради което закарва возилото си в тунинг центъра на MB Performance, Сингапур, които модифицират предната броня, вдигат окачването с няколко сантиметра и завинтват предпазни планки към пода на колата.

Резултатът? Успех, след нечовешки дълъг преход, през нереални за тази кола пътища и липса на такива. Ето какво пише във Facebook г-н Хон, след успешното си добиране до заветната цел.

„Най-после достигнах до целта си, понеделник, 24 октомври 2016 г., след 18 месеца прекарани в мечти и планове. Благодаря на семейството си за разбирането и подкрепата им в този луд проект, на Кейт [която и да е тя], на пичовете от MB Performance, за съветите и тунинга, без които този Черен Звяр нямаше да бъде тук.

А, и между другото, промених маршрута си за връщане. Пътят между Басу и Линджи е толкова лош, че не си заслужава риска да се правя на герой за втори път. Затова ще си удължа пътя с 4 дни и ще мина през пустинната част на Цинхай, през Съчуан, Юннан, Тайланд и Малайзия.“

Първородната Godzilla!