7 опции и автомобила, които няма да видим никога повече. Светещи гуми, бутилка ром при инструментите...

  • Светещите гуми на Goodyear. Идеята е от 1961 година, като самите гуми са изработени от прозрачен, синтетичен материал. Как свети? С инсталирани крушки разбира се. Светещите гуми на Goodyear. Идеята е от 1961 година, като самите гуми са изработени от прозрачен, синтетичен материал. Как свети? С инсталирани крушки разбира се.
  • Нашето мнение? Любопитна и абсолютно безсмислена идея. Нищо чудно, че не сме я виждали повече. Нашето мнение? Любопитна и абсолютно безсмислена идея. Нищо чудно, че не сме я виждали повече.
  • 1978 Cadillac Techniques d’Avant Garde Function Car by Sbarro. Дълго име за кола-офис, поръчана от TAG-Heuer. Допълнителната задна ос позволява отваряне на достатъчно пространство отзад за заседателна масичка и телевизор. 1978 Cadillac Techniques d’Avant Garde Function Car by Sbarro. Дълго име за кола-офис, поръчана от TAG-Heuer. Допълнителната задна ос позволява отваряне на достатъчно пространство отзад за заседателна масичка и телевизор.
  • Нашето мнение? Идеята хич не е лоша, за време в което не са имали Maybach с iPad-ди. Само че щеше да е по-разумно да се оборудва ван, вместо да се проектира подобно чудо. Тогава обаче нямаше обаче да е интересен. Нашето мнение? Идеята хич не е лоша, за време в което не са имали Maybach с iPad-ди. Само че щеше да е по-разумно да се оборудва ван, вместо да се проектира подобно чудо. Тогава обаче нямаше обаче да е интересен.
  • Ferrari F40 с кожен салон. Къде е абсурдът? Ами, F40 е кола строго подчинена на диетата, като дори вратите са се отваряли с шнур, за да се спести „тежкия“ механизъм с класически лостчета. Някои обаче явно е успял да убеди Ferrari да му сложат кожа на седалките. Ferrari F40 с кожен салон. Къде е абсурдът? Ами, F40 е кола строго подчинена на диетата, като дори вратите са се отваряли с шнур, за да се спести „тежкия“ механизъм с класически лостчета. Някои обаче явно е успял да убеди Ferrari да му сложат кожа на седалките.
  • Нашето мнение? Напълно разбираемо. В наши дни сме свикнали с подобни супер леки изпълнения без климатик и радио, които обаче производителя ви предлага, като безплатна опция. Въпрос на избор. Нашето мнение? Напълно разбираемо. В наши дни сме свикнали с подобни супер леки изпълнения без климатик и радио, които обаче производителя ви предлага, като безплатна опция. Въпрос на избор.
  • 1980 Mercedes-Benz 280TE от Zender. Немският тунер е изпълнил желанията на клиента и е интегрирал масивно стерео в централната конзола. Вижте го само, това са три дека! Ако се загледате зад скоростния лост, ще видите и калкулатор. Електрониката е на ниво. 1980 Mercedes-Benz 280TE от Zender. Немският тунер е изпълнил желанията на клиента и е интегрирал масивно стерео в централната конзола. Вижте го само, това са три дека! Ако се загледате зад скоростния лост, ще видите и калкулатор. Електрониката е на ниво.
  • Нашето мнение? Виждали сме къде-къде по-изчанчени решения, а предвид това, че 80-та е била далеч от чувствителните на допир екрани, не виждаме нищо нередно. Освен лилавия салон. Нашето мнение? Виждали сме къде-къде по-изчанчени решения, а предвид това, че 80-та е била далеч от чувствителните на допир екрани, не виждаме нищо нередно. Освен лилавия салон.
  • 1957 Cadillac Eldorado Brougham с чашки за шотове в жабката. Ето това е лукс, да можеш да се насвяткаш, докато те возят в сухоземен шлеп с рок визия и ракетни перки. 1957 Cadillac Eldorado Brougham с чашки за шотове в жабката. Ето това е лукс, да можеш да се насвяткаш, докато те возят в сухоземен шлеп с рок визия и ракетни перки.
  • Нашето мнение? И днес имаме Pullman-и и Bentley-та с вградени барчета, които самите струват няколко пъти, колкото колите които караме ние. Така че. Нашето мнение? И днес имаме Pullman-и и Bentley-та с вградени барчета, които самите струват няколко пъти, колкото колите които караме ние. Така че.
  • 1986 Porsche 911 Turbo Mirage by Gemballa. Супер тунинг изпълнението, което е способно да вдигне 320 км/ч. Загледайте се в „огледалата“, които реално са камери, свързани с телевизорче в таблото. 1986 Porsche 911 Turbo Mirage by Gemballa. Супер тунинг изпълнението, което е способно да вдигне 320 км/ч. Загледайте се в „огледалата“, които реално са камери, свързани с телевизорче в таблото.
  • Нашето мнение? Напредничава идея, която тепърва ще става масова. На път сме да изгубим огледалата, като такива. В момента само Япония е озаконила камерите за задно виждане, но скоро ще го направят и други страни. Нашето мнение? Напредничава идея, която тепърва ще става масова. На път сме да изгубим огледалата, като такива. В момента само Япония е озаконила камерите за задно виждане, но скоро ще го направят и други страни.
  • 1988 Giocattolo Group B, с бутилка ром при инструментите. Доста интересна комбинация – Alfa Sprint с монтиран зад предните седалки V8 от Holden. Мощност 300 коня, маса около 1,1 тона. Супер. А сега се загледайте по-внимателно в снимката и вижте бутилката ром при инструментите. 1988 Giocattolo Group B, с бутилка ром при инструментите. Доста интересна комбинация – Alfa Sprint с монтиран зад предните седалки V8 от Holden. Мощност 300 коня, маса около 1,1 тона. Супер. А сега се загледайте по-внимателно в снимката и вижте бутилката ром при инструментите.
  • Нашето мнение? Ако подобна екзотика се счупи на пътя, така или иначе ще викате пътната помощ, така че няколко глътки за утеха не биха ви навредили. Нашето мнение? Ако подобна екзотика се счупи на пътя, така или иначе ще викате пътната помощ, така че няколко глътки за утеха не биха ви навредили.

10 Nov 2016

Светещи гуми, домашно стерео инсталирано в колата или чашки за шотове в жабката, историята помни доста абсурдни изпълнения. Ferrari F40 с кожен салон или Alfa с централно монтиран австралийски V8.

Представяме ви седем абсурдни решения от близкото минало, които тогава са изглеждали напредничави и разумни. Всяко решение е илюстрирано с по две снимки. Приятно пътуване във времето.

Първородната Godzilla!