Това е обновеният VW Golf, който идва със система за управление на стереото с жестове, като в BMW Серия 7. Галерия и видео


10 Nov 2016

Golf. Volkswagen обнови седмото поколение на култовия Golf. Външно промените са дискретни, но все пак видими, като най-отчетливи са новите светлини. Отпред Full LED фаровете заменят ксеноните, а отзад всички версии на Golf идват с LED стопове и „пълнещи“ се мигачи, каквото видяхме за пръв път при Audi.

Основна новина вътре е 9,2-инчовия дисплей на Discover Pro инфотейнмънт системата, която превръща новият Golf в първата кола в компактния клас, предлагаща управление на функциите с жестове, нещо което видяхме за първи път в новата Серия 7 на BMW, а в последствие и в Серия 5.

Техническите новини също са няколко, нова 7-степенна DSG ще замени настоящата 6-степенна кутия, Traffic Jam Assist електрониката позволява автономно придвижване на колата в трафика, като моторите също са освежени. Топ изпълнението с легендарното означение GTI генерира 230 коня или 245 във версията Performance.

Лукс от Китай!