Електрическият хищник Jag I-Pace Concept ще ловува моделите на Tesla. Мощността му е 400 коня, пробегът е 500 км. Галерия и видео


15 Nov 2016

Jaguar I-Pace Concept e… концепция, както казва и самото име, но серийната кола ще дойде през 2018. Изцяло електрически кросоувър, по-малък от F-Pace, с алуминиева конструкция и доста симпатичен дизайн. Междуосието е със 150 мм по-голямо от това на вече споменатия SUV на Jag, но колата е по-къса с 50 мм, по-тясна с 40, а центърът на тежестта е със 120 мм надолу. Багажникът е 530-литров, а липсата на двигател с вътрешно горене, се е отразила доста положително на вътрешното пространство.

Задвижването? По един ел. мотор в двата края на колата, с обща мощност 400 коня и 700 Нм, което значи изоставане от Tesla Model S P90D, която развива 762 к.с. Което се отразява и на спринта до 100 км/ч: Jaguar I-Pace не е бавна кола, напротив, 4 сек е добро време, макар и не мълниеносно, като това на Model S (под 3 сек.). Но, пак, това не значи, че автомобилът не става. Изглежда готино, а обещаният пробег с едно зареждане е ок. 500 км.

Интериорът? Супер семпъл при концепцията, като разбира при конвейерния вариант ще изчезнат част от фънки атрибутите. Може да сте сигурни обаче, че почти няма да има физически бутони, вместо тях се наместват чувствителните на допир повърхности. Колко ще струва? С 15-ина процента повече от F-Pace, тоест минимум 100 000 лв, което е по-малко от един добре спекнат Model S, излизащ над 150 хил. лв.

Много практичен и интересен!