Този исландски Chevrolet Corvette C3 е ’cool’, колкото парче лед. Галерия и видео


28 Nov 2016

„Знам, че е Corvette, но каква марка е... Dodge?” Този въпрос забавлява изключително много Сигфус Сверисон, който го получава от полицай, пишещ му фиш за превишена скорост. Човекът е исландец и е абсолютно откачен по колите. „Имам много дълъг списък с автомобили и далеч не съм приключил. Надявам се да имам времето да го завърша или пък не, няма значение. Ще се наслаждавам на колите които имам“.

Г-н Сверисон е истински ’petrolhead’, а този бял Chevrolet Corvette C3 е едно от любимите му возила. Вижда Vette за пръв път преди 30 години, в САЩ, и остава сащисан. „Изглеждаше сякаш се движи с 200 мили в час на едно място. Никога не бях виждал нещо подобно. Десет години по-късно купих първия си Corvette, който в последствие продадох, за което съжалявам. Забавното е, че преди година видях същата тази кола, а човекът на който я бях продал я бе карал едва 200 мили. Какъв е смисълът да си купиш кола и да не я караш?" 

Белият C3 'Sharkbody' заема място в списъка на Сигфус доста по-късно. Бял като лед, с тяло като на акупа, колата изглежда страхотно. Регистрационната табела с надпис ’JAWS’ също не е случайна Ще спрем дотук със запознанството с тази история обаче, за да ви оставим да разгледате галерията и да гледате видеото. И, ако сте учудени, че в Исландия съществуват подобни хора, вижте и историята на „V8 фетишиста“ и неговите Merc E 500 и Porsche 928.

Много практичен и интересен!