Коте оцелява след 500-километрово возене в автомобилна броня. Излиза на корицата на календара на Кралските военновъздушни сили


05 Dec 2016

Информацията идва от сайта на Кралските военновъздушни сили, който разкриват любопитната история около това коте, което се казва Тигър. Преди да бъде кръстено, животинчето попада в бронята на BMW-то на лейтенант Ник Гримър, който чува тихото скимтене едва след като завършва своя близо 500-километров преход до работното си място.

„Прегледах багажника, под предния капак, навсякъде, но така и не успях да намеря откъде идва този звук. Повиках един от нашите авио инженери, с който започнахме да разглобяваме моята гордост. Свалихме задната броня, откъдето ни посрещна малкото нашарено като тигър коте“.

И понеже лейтенантът е стриктен и никога не закъснява за работа, „Нямах друг избор освен да взема новия си приятел с мен. Най-удобното място за него се оказа летателният ми шлем, единственото място, където успя да заспи.“

Гримър служи в 814-тa ескадрила, летяща с Merlin MkII хеликоптери, която е позната като „Летящите тигри“. Логично, лейтенантът и неговите колеги решават, че Тигър е едно добро име за бойното коте. В последствие лейтенантът решава да приюти малкия тигър, а ръководството решава да направи традиционния си благотворителен календар за 2017-та именно с Тигър на корицата. Календарът съдържа и други котки, като повече информация за него може да намерите тук.

Първородната Godzilla!