(Почти) BMW M2 GTS. Тази „двойка“ получава отличен, 401 коня и полусликове. Галерия


15 Dec 2016

Да, получава се така, че британците от Evolve Automotive като, че ли изпревариха BMW, като представиха GTS модификацията на М2 Coupe, преди самите немци. Окей, в името на проектна не присъстват трите вълнуващи буквички, но не си представяме M2 GTS – ако някога BMW направи такова – по-различно от автомобила на снимките.

Колата е дело на базираното в Лондон ателие, което обаче е получило карбоново рамо от берлинските въглеродни специалисти Carbonfiber Dynamics. Немците са пратили на острова парче за тавана, предния капак, за предния нож, дифузьора отзад и, да, за това щедро GTS-образно крило, за настройката на което ви трябват шестограми.

Карбонизацията е смъкнала едни 14 килограма, а пипането под предния капак и изпускателната система, е довело до скок с 31 коня до 401. Въртящият момент също е нараснал от 465 на 610 Нм, а Bilstein B16-ките в четирите края позволяват пълен реглаж на окачването.

Гуми, джанти и спирачки? Toyo Proxes R888 нахлузени върху колела от кован алуминии, зад които наднича заводските керамични дискове на M GmbH. Данни за ускорението? Не дават, но базирайки се на заводските 4,3 секунди, тук може да очакваме съвсем малко под 4. Любопитно ни е и BMW какво мислят по въпроса M2 GTS. А вие?

Лукс от Китай!