Porsche изпраща Audi от Льо Ман с дизелов трактор. Галерия и видео


19 Dec 2016

Може би си спомняте как преди три години Audi приветства завръщането на Porsche в Световния шампионат за издръжливост (WEC) и Льо Ман. Направиха го с леко провокативно видео, в което LMP1 колата на Audi изпревари Porsche Diesel P111, тракторът на марката, който датира от 50-те години, след което Audi R18 e-tron quattro завъртя няколко донъта, изписвайки на асфалта пред сградата на Porsche ‘Welcome Back’. Супер.

Тази година обаче Audi Sport обявиха оттеглянето си от WEC – най-известният кръг от който безспорно е „24-те часа на Льо Ман“ -, което пък предизвика Porsche да сътворят подобно видео. В което главен участник в него е мъж управляващ червен трактор Porsche Diesel, който съвсем случайно носи регистрационна табела S LM24… И който изтрива част от надписа отпреди 3 години, за да се получи посланието ‘Come Back‘ [Audi]. И за да е още по-драматично изпращането, саундтракът включва „Up where we belong“ на големия Джо Кокър.

Какво мислим ние? Подобни закачки, заяждания и прояви на уважение между марките, винаги са нещо забавно. В случая обаче е добре да се замислим и че Audi и Porsche са доста свързани помежду си – и двете са собственост на VW Group. Така че тук по-скоро имаме поздрав между братовчеди, отколкото подхвърляния от две чужди страни. Разгледайте галерията и гледайте видеото.

Първородната Godzilla!