Lamborghini Aventador S идва със 740 коня и завиващи задни колела. Галерия на най-новия бик


19 Dec 2016

Време беше Lambo да обновят Aventador, като в случая говорим за доста повече от фейслифт. Мощността на 6,5-литровия атмосферен V12 е увеличена от 700 на 740 к.с., което е с едва 10 коня под най-дивата версия на бика SV. Промени има разбира се и във визията, но най-значимият ъпдейт се намира при задната ос, където е монтирана система за завиване на колелата. При ниска скорост задните гуми за завъртат в обратна на предните посока, а при висока в същата, което прави поведението на колата, като на такава с по-късо междуосие.

Самото окачване също е с променена кинематика, като е налична също Lamborghini Dinamica Veicolo Attiva (LDVA), която приемете за централния мозък на Aventador S. LDVA използва сензори пръснати из колата за да я настрои във възможно най-добрата форма за конкретния момент. Керамичните спирачки вече са серийни, с 400 мм дискове отпред и 380 мм отзад.

Изпускателната система? Освен новия и „аутфит“ отзад, нови са и самите тръби, с 20% по-леки, като колата тежи 1575 кг. Което прави съотношение маса/мощност от 2,13 кг/к.с., достатъчно за спринт до сто за 2,9 секунди и максимална скорост 350 км/ч. Цената на този кеф? За Европа започва от 281 555 евро без данъци и такси.

Много практичен и интересен!