I.D. Buzz с 402 ел. коня. Volkswagen продължава да ни дразни. Галерия и инфо


09 Jan 2017

Дразни ни, защото това е поредната концепция с ретро препратки към култовата легенда Microbus, а VW така и не пуска серийна версия. По последна информация ще имаме кола в шоурума до 2020 година, но да видим.

Иначе, I.D. Buzz е най-голямото демо по темата правено досега, с дължина от почти 5 метра и височина два. Задвижването е двойно, с по едини електромотор за всяка ос, всеки с по 201 к.с. Достатъчна тяга за ускорение от място до сто за малко над 5 секунди. Батерията разбира се е в пода на колата и побира достатъчно ток за 600 км пробег.

Защо I.D.? Явно името е закачка със способността на колата да разпознава нейните ползватели, чрез техните смарт устройства. Така Buzz може да „персонализира преживяването“ за всеки качил се на борда. Супер. Сега остава да кажем само едно: Направете го най-сетне!

А ако нямате търпение да подкарате VW бус на ток, MTM имат решение за вас - този T6, който е снабден с ел. мотор на задната ос за още 42 к.с. Вдига сто за 8,2 сек и максимални 213 км/ч. Килкнете на него за материала.

Първородната Godzilla!