‘Rocket’: нежен прякор за Triumph Legend TT от XTR Pepo. Ауспухът правен от ‘Super Mario’. Галерия и инфо

  • Готина галерия със 7 снимки. Готина галерия със 7 снимки.

12 Jan 2017

Много имена, много прякори, бъркотия. Всъщност всичко си има обяснение. Този изумителен байк започва живота си, като Triumph Legend TT, преди да попадне в ръцете на испанския гуру Пепо Росел. И тук имаме не само ‘show’, но и ‘go’.

Трицилиндровият 885-кубиков двигател получава DNA спортни филтри, изпускателни колектори от Speed Triple, който Пепе модифицира, така че да станат, а накрайника е изработен в ателието на испанеца, от негов приятел с прякор ‘Super Mario’.

Вилката Öhlins и тройниците идват от Daytona 675R, заедно с кованите колела и спирачните дискове. Радиалните апарати Brembo и горните цилиндърчета пък са свалени от Ducati 1098. Ако погледнете байка отстрани, може би ще заподозрете колко много пот е избила покрай него.

Седалката например се държи от перфорирана тръба, а резервоарът е от – няма да познаете – Suzuki Bandit, естествено доста пипнат. Веригата е златна Tsubaki, а задното рамо е модифицирано да поеме колелото на Daytona, окачено на YSS шок. „Обувките“ също са подобаващи - Conti Sport Аttack.

Страхотен байк, който се и продава. И който ни напомня на друг ретровизиран мотор, базиран на доста съвременна машина – на този Optimus PRAËM S 1000 RR (кликнете на снимката).

 

Лукс от Китай!