Обичана или мразена: Yamaha XSR700 с ауспух от MotoGP и разцветка от F1. Галерия и инфо

  • Галерия с 10 снимки. Галерия с 10 снимки.

04 Feb 2017

„Когато попиташ някой за XSR700,“ казва Джо от испанското „ретро“ ателие Macco Motors, „мненията са само две: хората или го обожават или го мразят“. Собственикът на конкретния байк е от първия тип, като е купил мотоциклета с идеята да смени някой части по него, същевременно запазвайки го легален за движение по улиците и без да изсипва една кофа с пари за това.

Едно от желанията на човека било по-ниска седалка. Добър повод за MM да прекроят заводската спомагателна рама и да инсталират соло седло и готин вит калник, за който прикрепят минималистична стоп светлинка и мигачите. Предния калник идва от Rizoma, както и краш тапите и задния резервоар за спирачна течност.

Ауспухът също е доста приятен. Дело е на SC Project, хора които снабдяват с тръби някакъв шампионат наречен MotoGP… Разцветката на байка пък е вдъхновена от радикалния състезателен автомобил Arrows A2 от 1979, състезавал се в друг шампионат наречен Formula 1. Mocco Motors са имали дилема само около гумите, но в крана сметка решили да запасят стоковие Pirelli Phantom Sportscomp. „Бяха на едва 2000 км, защо да ги сменяме? Инженерите на Yamaha са ги избрали, значи са добри.“

А вие, от кой тип сте? Да или не за  Yamaha XSR700?

Първородната Godzilla!