Този Mercedes-McLaren SLR гние в Чехия вече шеста година, жалко. Галерия и инфо

  • Тъжна, но кратка галерия с 4 снимки. Тъжна, но кратка галерия с 4 снимки.

15 Feb 2017

Галерията е кратка и по-добре, защото никой от нас не е окей да цъка 10+ снимки с подобна гледка. Този бял Merc-McLaren SLR седи недокоснат в чешко поле от 2011 г. насам, откогато е паркиран от служител на реда. Колата е конфискувана във връзка с разследване на кражба с участието на лизингова компания и никой няма право да продава или въобще да се разпорежда с возилото, докато разследването не приключи.

Което, макар че в случката няма засегнати човешки животи (или поне не знаем), е тъжно, защото направеният под 2000 пъти Merc-SLR не е виновен за нищо. Колата носи и поръчков номер 1AL 0722, който по-запознатите веднага ще свържат със стартовия номер на сър Стърлинг Мос и навигатора Денис Дженкинсън, които печелят „Миле Миля“ през 1955. Колата им e Mercedes-Benz 300 SLR. 

Повод да припомним част от любопитната история и фактите около тази супер готина кола. Ще ги откриете в по-приятна галерия с Merc-SLR-а на Алесандро Дел Пиеро, чиято съдба вероятно е доста по-светла от на този чешки екземпляр. Просто кликнете върху него.

Първородната Godzilla!