Toyota AE86 или GT86? Изборът е лесен. Галерия и видео

  • Галерия с 11 снимки. Галерия с 11 снимки.

02 Mar 2019

Видеото е дело на petrolicious.com и е изпълнено в типично техен стил. Лежерни кадри на готини коли и спокойно обясняващият за тях собственик. А конкретното е посветено на един легендарен японски автомобил, супер семплата и харизматична Toyota Corolla AE86. В осемминутното клипче притежателят и обяснява как постоянно се е опитвал да се отърве от това поколение, но така и не е успявал. Казва, че е имал общо 11 броя...

Конкретната решава да остави до живот. Бялата Corolla е била разглобена до последния болт и сглобена обратно с нужните оригинални компоненти. Двигателят обаче е 20-клапановия 4A-GE с оригинални 160 к.с. и 162 Нм, а трансмисията 5 степенна.

Собственикът се казва Рон Нгъ и също така притежава новата Toyota GT86, която... няма тази харизма. Но въпреки това е доста добър автомобил, който обра сума ти награди през все още малкото си години на пазара. Коя предпочитаме ние? Нека бъде AE86. Която някак си ни напомня на 1987 Mitsubishi Starion, по неслучайност оборудвано с Toyota 1JZ мотор (кликнете на колата за галерия).

Първородната Godzilla!