Chevrolet Camaro ZL1 1LE изглежда сякаш се храни с едър дивеч. Гони го с 650 коня. Галерия и инфо

  • Галерия с 9 снимки. Галерия с 9 снимки.

26 Feb 2017

Какво е 1LE? Ами, американците малко ни объркват, като нареждат такива кодове след името на колите, но обяснението е просто: ZL1 е най-мощното изпълнение на Camaro, а 1LE е допълнителен пакет за каране на писта. Не че „обикновеното“ ZL1 не е окей за там, просто от Chevy са решили да добавят още няколко неща, за да могат да ни го продадат по-скъпо.

Пакетът идва с „окачване и аеродинамика базирани на състезателните им еквиваленти“, плюс летни гуми Goodyear Eagle F1 Supercar 3R. Те са по-широки от тези на не-1LE колата и осигуряват 10% по-голяма стъпка, а джантите са по-леки, което е довело до сваляне на 3,3 кг от всеки ъгъл на автомобила. Като добавим и по-тънкото задно стъкло и задната седалка с фиксирана облегалка, Camaro ZL1 1LE може да се похвали с отслабване от 27 кг.

Което, заедно с другите леки подобрения, е довело смъкване на 3 секунди от времето за обиколка на GM-ското трасе в Милфорд. От Chevy не казват дали има промени по класическите параметри на колата, който и без това са доста прилични. Задвижваното от 6,2-литровия LT4 V8 (още L-ове, Т-та и цифри) с 650 к.с. и 880 Нм ускорява до сто за 3,7 сек, а трансмисията е ръчна. По желание обаче може да си поръчате и автоматик с... 10 степени. Супер. И след като разгледате кратката галерия на 1LE горе, може да кликнете на това тук, „обикновеното“ ZL1 и да се опитате да намерите разликите.

Много практичен и интересен!