Как се пренася 52-метров елемент тежащ 80 тона до върха на планина? Китайците демонстрират. Галерия и видео

  • Галерия от 20 снимки. Галерия от 20 снимки.

26 Feb 2017

Имате проект с няколко ветрогенератора, които трябва да забучите на върха на планина, на около 2300 метра надморска височина. Като целият хардуер трябва да бъде прекаран по 5,5-километров планински (логично) път. Такава е била ситуацията в планината Боадинг, провинция Йуанан, ако въобще нещо ви говори. Китайците са имали проблем с размера на компонентите, който решават доста елегантно.

Основният проблем е, че лопатките на перките се произвеждат като цял елемент, тоест не може да се превозва на части. Дължината на всяко „перо“ е 52,4 метра, а масата е 80 тона. Решението? Камиони местно производство и доста хитра система, която регулира както ъгъла на дългия и тежък товар, така и посоката му, независимо от движението на платформата. Отговорен за тези маневри е втори човек седящ в основата на товара.

Камионите? Ами, видеото очевидно е рекламно на марката C&C, машина местно производство, която обаче е изградена от възли на доказани марки. Осите например са с произход... Mercedes-Benz. Без значение, това решение е доста интересно - гледайте видеото.  

Първородната Godzilla!