Новата Honda Civic Type R с 2-литров VTEC, 320 коня и 400 Нм. И e с предно. Галерия и инфо

  • Галерия с 12 снимки. Галерия с 12 снимки.

07 Mar 2017

И, за щастие на всички нас, изглежда точно като черната концепция от изложението в Париж. Която леееко напомня на Subaru с някой елементи и изглежда прекрасно. Другата добра новина е, че скоростната кутия остава механична 6-степенна, на практика същата като от предното поколение, само че тук екипирана и с ‘rev-maching’ функция, форсираща мотора до съответните за предавката обороти, когато шофьорът свали от 4-та на 3-та например.

Двигателят е еволюция на предходния агрегат и вече разполага с 10 к.с. повече, общо 320 к.с. и добрите 400 Нм, които вероятно се усещат през волана, но от Honda казват, че са подобрили предния MacPherson именно за да намалят влиянието на въртящия момент в управлението. Мощността на новия Civic Type R я поставя над VW Golf R (310 к.с., двойно предаване) и под Ford Focus RS (350 к.с. и двойно предаване), като все още нямаме официалните данни за динамиката. От Honda отбелязват, че остават верни на предното задвижване. 

Новият Type R има три режима за каране (преди беше само един), Comfort, Sport и R+, като първия прави колата осезаемо по-комфортна, казват японците. Аерото също е подобрено, подът на автомобила е по-затворен и обтекаем, а отзад крилото е по-ефективно. Като се добави и 38%-ното увеличение на коравината на купето би следвало 2017 Honda Civic Type R да се кара и по-прецизно.

Книгата за поръчки на колата вече е отворена, а първите доставки ще се извършат през юни. Civic Type R ще се произвежда в Суиндън, Великобритания, така че ние европейците на дали ще чакаме много при заявка. Разгледайте галерията след което кикнете на този черен концептуален Type R, за да се опитате да откриете разликите със серийната кола.

 

Първородната Godzilla!