Audi Q8 Sport Concept с две турбини, един ел. компресор и максимална скорост 270 км/ч. Галерия и инфо

  • Галерия с 14 снимки. Галерия с 14 снимки.

07 Mar 2017

От Audi продължават да ни подгряват за появата на серийното Q8, като заедно с това демонстрират и различни новости в задвижването, осветлението и други области. Първо бе Audi Q8 Concept през януари, което дойде с лазерни матрични фарове с по 1 милион пиксела, а сега виждаме Audi Q8 Sport Concept с променено задвижване.

Основният агрегат е 3.0 TFSI с 450 к.с., който се пълни от две турбини и компресор с електрическо задвижване. Последният вече работи серийно в SQ7, а тук помага за още по-ефективното задвижване. Колата разполага и с малък електромотор вмъкнат между коляновия вал и трансмисията, отдаващ допълнителни 26 к.с. и 170 Нм, при рязко натискане на газта. Машинката служи и за връщане на енергия, когато колата се плъзга плавно, а „спечеленото“ електричество отива в литиево-йонната батерия отзад.

Последната е малка с капацитет 0,9 кВтч, но достатъчна за кратки придвижвания само на ток между светофарите. Сумарната тяга на системата е 476 к.с. и 700 Нм, а автономността на прототипа (снабден и с 85-литров резервоар) е над 1200 км, казват от Audi. Динамиката също е прилична: 0-100 км/ч за 4,7 секинди и максимална скорост от над 270 км/ч. Немците са все по-близо до серийния Q8 и дано следващата концепция да е реалната визия за колата преди шоурумния модел. Кликнете на тази синия кола, прототипът от януари, за да видите как се е изменила визията на Audi за Q8. За няколко месеца.


 

Първородната Godzilla!