Нови Q-модели на Audi. Изглеждат обещаващо. Потвърждение за Q4 и Q8 и дата за производство

  • Галерия с 4 снимки. Галерия с 4 снимки.

11 Apr 2017

Може би сте забелязали, че Mercedes и BMW в момента имат повече модели от Audi в графата „модни трибуквени коли“. Сметката сочи 6 за Merc, 5 за BMW и 4 за Audi. Независимо дали ги наричате SUV, кросоувър или с далеч по-прозаичното и вече отхвърлено от уважаващите себе си автомобилни лингвисти джипки, повдигнатите модели са абсолютен хит през последните години и хейтването им по сайтовете от заклети почитатели на купетата по никакъв начин не променя тенденцията.

Маркетинговите специалисти в Audi са напълно в час с гореизложените факти, така че през последните години дадоха съответните напътствия на инженерите от Инголщат. Те от своя страна седнаха над CAD-овете си или както там се наричат големите мощни програми за чертане на Audi-та и произведоха колите от снимките.

Така че очаквайте голям Q8 и по-малък Q4, които ще се произвеждат серийно от 2019. Концептуалният модел, който виждате на четирите изображения, дава доста ясна представа какво да очакваме, когато нещото започне за слиза от конвейра. Q8 ще излиза от същия завод в Братислава, Словакия, който прави SQ7. Подозираме, че SQ8 ще доставя най-висше удоволствие.

Q4 пък ще слиза от поточната линия в Дьор, Унгария. Според Audi то ще бъде разположено между Q3 и Q5. Колко изненадващо. Вероятно ще прилича на изпран Q8, което звучи добре.

Та за попълването на всички цифри остава Audi да пусне Q1 и Q6, което почти сигурно ще се случи. За Q9 не сме толкова сигурни, но защо пък не…

 

Лукс от Китай!