Lynk & Co 03 Sedan е тук. Красив или грозен? Вие ни кажете...

  • Галерия със 7 снимки. Галерия със 7 снимки.

18 Apr 2017

Ако допреди само седмица се дивяхме на шантавия дизайн на Lynk & Co 02, то номер 3 тук е доста по-скучен и съответно близо до серийното производство. Не сте чували за Lynk & Co? Не ги подценявайте: китайският братовчед на Volvo използва част от завидния ноу-хау на шведите, благодарение на общите собственици от Geely.

Все още не знаем дали задвижването на 02 ще е същото като на модела 01 на китайците. Ако е така, то се гответе за трицилиндров хибрид с 1,5-литров мотор, последван от двулитрова бензинова версия, а след това и изцяло електрически вариант.
Платформата е същата, върху която Volvo разработва новите си модели от серията 40 – S40, V40 и XC40, а в технологично отношение колите на Lynk & Co обещават да бъдат сред най-добрите в света. Звучи обещаващо, а още не сте чули смелите обещания на компанията – всяка тяхна кола да се предлага с доживотна гаранция. Моля? Мда, ще ни трябват пояснения по този въпрос, но подозираме, че китайците ще избият рибата с подобен ход, дори и да ограничат „живота” на моделите си до десетина години.

Много по-добра от предишната?