Това е новото летящо Volvo. Всъщност е Lynk & Co, което е почти същото...

  • Галерия със 7 снимки Галерия със 7 снимки

08 Apr 2017

Почти същото е, защото от известно време насам (2010 г., ако трябва да сме по-точни) добре познатата ви шведска марка Volvo има китайски собственици и по-конкретно – едни господа от Geely. Работата с колата от снимките е в това, че освен да управляват Volvo (и то доста успешно в последно време), хората от Geely използват технологиите и шведското ноу-хау за други автомобилни занимания. А именно – да правя странни коли с крилати врати, кръстени Lynk & Co.

Под това име китайците смятат да произвеждат хибридни и електрически возила, базирани на компактната мащабируема модулна платформа на Volvo, върху която ще стъпват всички компактни модели от серията 40 (Volvo S40, V40, XC40). Вероятно вече сте запознати с първия концептуален модел на Lynk & Co, който по-късно през тази година ще се затъркаля под формата на плъгин хибриден кросоувър. В тази галерия виждате първите фотографии (дело на мистичния фотограф Фредрик Етоа) на втория модел на марката. Предвид факта, че първият носеше безличното име 01, то смело може да допуснем, че при официалното си представяне вторият ще получи означението 02.

Какво има под ламарините? И на нас много ни се ще да разберем. Марката има амбиции да пробие в Европа и Щатите, така че едва ли ще остане само с електрически вариант. Компанията също така обещава да бъде известна с високотехнологичните интериори на своите модели, като предвижда „общуване” между колите си, които ще си разменят сигнали за задръствания, инциденти, свободни места за паркиране. Звучи обещаващо, а и с подкрепата на Volvo амбициите за 500к продажби годишно през 2022 г. не звучат толкова несериозно...

Лукс от Китай!