„Кафе“ или чопър? Тази Honda CB900 е и двете

  • Галерия от 8 снимки. Галерия от 8 снимки.

26 Apr 2017

На хартия тази комбинация не би трябвало да работи. Смесица между кафе рейсър и чопър? Представяме си нещо доста неудачно, каквото не е тази Honda CB900 – на този мотор просто му се получава. Изработката е дело на Кристиян Клайн, а поръчителят, архитект от Дуйсбург, Германия на име Карл Щромберг.

„Исках мотор, който да се различава от повечето в интернет. Нисък и издължен, да изглежда зъл. И определено да не е с двигател на Harley.“

Кристиян направил бърза скица, сдобил се с CB900-ка модел 80-та и започнал работа. Вилката взима от Suzuki GSX600, но я скъсява, а по-голямата част от чарковете горе са Motogadget. С тази марка са готините мигачи в двата края на кормилото, километражът и контролите. Резервоарчетата за спирачката и съединителят обаче са индивидуална изработка, супер семпли, фрезовани от алуминий. Модерният фар стои донякъде странно, но прави мотора приятно различен.

Отзад също е поработено доста. Рамото на окачването е от Kawasaki GPZ1000, но с нова кинематика на работа, а акумулаторът е скрит от погледите. Резервоарът също е специално изпълнение, макар и базирано на съд от Suzuki. Що се отнася до спирачната сила, тя идва от Ducati Monster. Мощността? Двигателят не е модифициран, само е обслужен и е получил K&N филтри, като резултатът е приличните 95 к.с. Приятен байк.

След като разгледате галерията от осем кадъра, вижте и тази готина Auto Fabrica Honda CB750 "Type 13". Просто кликнете на мотора.

Първородната Godzilla!