В този 1995 Nissan 240 SX работи RB25DET от Skyline GT-R R34. Генерира 466 коня на задните колела и ни харесва

  • Галерия от 26 снимки. Галерия от 26 снимки.

30 Apr 2017

Респект към Nissan и... неговото минало. Днес марката също е достойна за уважение, особено заради GT-R, но някак си ни е мъчно за култовите купета на японците от близкото минало. Като например S14 Silvia, което се превърна в емблема на дрифт спорта, както и икона на автомобилния тунинг.

В случая гледате снимки на Nissan 240 SX от 1995, но с ‘Kokui’ предница (така наричат фейслифта на S14) и ново сърце – редовият шестак RB25DET от Skyline GT-R R35. Колата е дело на човек на име Джон Маркадакис, като почти всичко пипнато по купето е пипнато от него. Само ролкейджа и боята е доверил на професионалисти, всичко останало е направил той.

И смеем да твърдим, че му се е получило. Джон междувременно е основал фирма занимаваща се с внос на JDM части (Affinis Motorsports), а неговия 240 SX е своеобразна подвижна витрина на нещата, който продава. Компоненти GP Sports, Yashio Factory, SARD и Chargespeed аеро, както и задължителните и супер яки колела Volk Racing TE37SL.

Моторът? След няколкогодишни настройки и смяна на ECU-модули, накрая Джон успява да хармонизира нещата. Трилитровият двигател в това му състояние докарва 466 к.с. до задните гуми и 475 Нм. Разгледайте обилната галерия и споделете вашето мнение.

 

Много практичен и интересен!