Багер Komatsu върти Subaru Impreza 2.5 RS в яко видео в стил Gymkhana

  • Галерия от 10 снимки. Галерия от 10 снимки.

02 May 2017

Видеото не е нито пародия на Gymkhana клиповете на Кен Блок, нито пък тяхно неуспешно копие. Кръстено “Dream it, built it, shred it”, то е по-скоро доста успешно подобие, което обаче и някак си се различава от оригиналната идея. Още повече, че успя да задържи вниманието ни през всичките 3+ минути.

Кой кара? Американец на име Тайлър Уити (29), който се оказва част от каскадьорския екип карал в последния филм „Бързи и яростни“. Личи си, че го може, а за разлика от големия Кен в случая и колата е дело на човека зад волана. Въпросната е сглобена от тотализирано Subaru Impreza 2.5 RS, от самия Уити.

Попаднахме на клипа в Jalopnik и Speedhunters, като във втория сайт Тайлър обяснява, че нищо не е минало така гладко, както си го е представял. Първо искал специализиран сервиз да му подготви колата, но собственикът на мястото така и не свършил работа, после Тайлър гръмва мотора, а накрая, при самото заснемане, което траело два дни (без да се броят четирите 16-часови дни подготовка на терена), колата се счупила на няколко пъти.

Но, крайният резултат си заслужава усилията, а Тайлър казва, че продължава да работи по Sub-ито за да продължи и с клиповете. Началото е обещаващо, чакаме следващите.

Първородната Godzilla!