1000-конният „екзорсист“ на Hennessey Performance тормози звучно диното. Видео

  • Галерия от 21 снимки. Галерия от 21 снимки.

03 May 2017

Dodge показаха Demon, най-дивата си шосейна кола правена някога, a Hennessey Performance решиха да върнат същата в подземния свят с The Exorcist – базираният на Camaro ZL1 черен... екзорсист, който трепе злото с 1000 к.с. и 1310 Нм. Реално Hennessey показаха тяхната кола още преди Dodge, и двете са чудовища, и двете ни допадат. Но като че ли симпатизираме повече на тексаското създание базирано на GM-ския мъсълкар.

Вече писахме за него подробно, но сега Hennessey разпространиха и видео от дино тестовете на автомобила. Те показват добрите 959 к.с. на задните колела (загуба от 41 коня по предаването) и 1025 Нм, при обявени 1310 на коляновия вал. Доста яки цифри, а още по-якото е, че The Exorcist може да се поръча и със 6-степенна ръчна скоростна кутия. Ръчка при над 1000 Нм, това вече не може да се види почти никъде другаде.

Цената на това удоволствие? Имате два варианта, единият направо да си поръчате колата от дилърство на Chevy където да оставите 119 000 хил. долара, а другият е да отидете при Hennessey с вече ваше ZL1 и да им доплатите 55 000 долара за трансформацията. Гледайте видеото, разгледайте галерията, след което може да кликнете на Demon-а за опресняване на паметта или пък за ново запознанство с колата.

Първородната Godzilla!