Dodge Challenger SRT Demon е мощен е 840 коня, вдига 100 за 2,5 секунди и предни гуми при старт. Галерия и инфо

  • Галерия с 15 снимки. Галерия с 15 снимки.

12 Apr 2017

Такааааа, пресрелийзът на новия най-брутален Dodge, който се казва Challenger SRT Demon е доста обемист за модификация на вече съществуваща кола. И в него има няколко изречения започващи с „Първата в света серийна кола, която...“. Тя е базирана на „анемичния“ Hellcat (някакви си 707 коня и 880 Нм) и определено е животно, което заслужава уважение.

Двигателят е 6,2-литровия компресорен HEMI V8, но с почти всичко сменено, плюс по-обемен механичен компресор. Резултатът е 840 к.с. и 1045 Нм, никак не е зле. Като се добави и ревизираната 9-степенна трансмисия, олекотяването със 90 кг спрямо Hellcat (което си е почти половин американец) и легалните за шосе драгаджииски Nitto 315/40R18, се получават доста интересни резултати.

Като например ускорение от 0-100 км/ч за 2,5 секунди. На драг Demon е записал 9,65 секунди за четвърт милята и терминална скорост 225 км/ч, което е рекорд за серийна кола. Друг рекорд е ускорението от 1,8g което генерира, както на Demon се пише и рекорда за най-дълго „уили“ (вдигане на предни колела) също за автомобил излязъл от завода. То не е дълго, но все пак злият Dodge може да пренесе предните си гуми над земята на разстояние 0,9 метра.

Гледахме обаче клип в който Demon е оборудван с много тъкнки драг гуми отпред и се чудим дали тези рекорди не са записани именно с тези неприложими за улицата колела. Но, цифрите остават впечатляващи, а National Hot Rod Association (NHRA) са забранили на колата да стъпва на която и да е от нейните писти. Колата изглежда наистина брутално, както предполага и името.

Името на последния проект на Hennessey обаче също е красноречиво и провокирано именно от Demon-а на Dodge. Тексаското Chevy Camaro ZL1 е кръстено ‘The Exsorsist’, генерира 1000 к.с. и 1310 Нм и, И, може да се поръча с РЪЧНИ СКОРОСТИ. Кликнете на черния „ексорсист“ за неговата галерия и инфо.

Първородната Godzilla!