Що е то Джапфест? Разточително обяснение в 55 кадъра

  • Галерия с 55 снимки. Вижте оранжевите стрелки Галерия с 55 снимки. Вижте оранжевите стрелки
  • Не, не е грешка. На феста е пълно с европейски коли с имплантирани задвижващи системи от японски фурии Не, не е грешка. На феста е пълно с европейски коли с имплантирани задвижващи системи от японски фурии

04 May 2017

Джапфестове се провеждат по целия свят. С изключение на Япония, където се наричат просто „паркинга пред магазина“. Този във Великобритания е вероятно най-големият. Всяка година около 16 хил. ентусиасти се събират в компанията на над 3500 японски автомобила на „Силвърстоун“.

Колите са наистина невъобразимо разнообразни – от чисто нови Micra през задължителното присъствие на няколкостотин GT-R, без да забравяме къта на почитателите на Prius (сякаш е зараза) до европейски коли с японски сърца или японски коли с американски сърца. Има за всеки вкус по нещо. И безброй големи крила. Много големи крила.

Не се притеснявайте, ако не сте имали път към „Силвърстоун“ през изминалите почивни дни, защото тази доста обширна галерия на TopGear.com ще ви направи съпричастни. Разгледайте я и не забравяйте да ни споделите своя фаворит.

 

Първородната Godzilla!