MV Agusta Brutale 800 от GT-Moto и MotoLady. Готин байк създаден с благотворителна цел

  • Галерия от 10 снимки. Галерия от 10 снимки.

11 May 2017

„MV Agusta Brutale е страхотна машина. Карала съм цялата серия (Brutale) на писта и всичките се държат, като мотори-мечта. Затова решихме да оставим основните компоненти в заводски вид – окачване, спирачки, двигател и изпускателна система – и да се съсредоточим върху панелите и резервоара.“ Това казват дамите създатели тази яка машинка Софи Цингос (GT-Moto) и Алиша Елфвинг (MotoLady).

Още повече, че идеята е парите от продажбата на мотоциклета да бъдат дарени на болница за лечение на деца болни от рак. „Подмяната на ауспуха и други по-сериозни трансформации щяха да увеличат разходите по проекта, което щеше да намали печалбата и съответно сумата за децата.“ Така че дамите запретват ръкави по фабрикуването на нови спойлери, предна част, опашка и резервоар.

„Най-трудно бе с резервоара. Моторът е с директно впръскване, което разчита на голяма помпа, с която трябваше да се съобразим. Въздушната кутия също е обемиста и се намира под него“, казва Алиша. „Да го измислим и нарисуваме беше лесна работа, но когато се стигна до изработката...“ След, като решават този казус дамите се захващат с опашката. Дейна в самата изработка е Софи, докато Алиша отговаря по-скоро за набавянето на нужните части. Софи оформя нова спомагателна рама на която монтира новата седалка и опашка. За целта се налага да намери ново място на заводски монтиран там сензор и електронна кутийка.

По-запознатите с гамата на MV Agusta може би ще забележат, че супер яките колела не са стандартните. Дамите ги взимат от модификацията Dragster, пребоядисват ги и ги обуват в яките Conti TKC80. Отпред е монтиран LED фар от JW Speaker, огледалата са Rizoma, а капачката на резервоара от Ducati 748. Резултатът? Виждате го на снимките, супер готин и умерен байк, парите от който ще отидат за едно добро дело.

Разгледайте доста приятния проект на двете дами, след което може да кликнете на тази дооооста по-брутализирана MV Agusta дело на тайванските царе на тъмния тунинг Rough Crafts.

Първородната Godzilla!