Това зелено 911 е милионното произведено. 70% още движат

  • Галерия с 11 снимки. Галерия с 11 снимки.
  • Господата са д-р Волфганг Порше, Оливер Блум и Уве Хюк - мениджъри на компанията Господата са д-р Волфганг Порше, Оливер Блум и Уве Хюк - мениджъри на компанията

13 May 2017

Един милион произведени екземпляра от един и същи модел си е постижение. Особено като се има предвид, че моделът е спортната икона 911. Porsche обяви, че заветното число е достигнато след 54 години производство на модела. Друго забележително е, че 911 успя да постигне седемцифрени продажби преди Cayenne и Macan, които буквално дърпат компанията от Цуфенхаузен напред, за да може да съществуват коли като 911.

Милионният екземпляр е лакиран в ирландско зелено, получил е златисти табелки и истинско дърво в интериора – все детайли, които няма да откриете дори в богатия списък с екстри на модела. Те, естествено отдават почит към тези 999 999 броя преди него.

Колата няма да бъде продадена, а след обширна обиколка за почести из целия свят ще намери мястото си в музея на Porsche в Щутгарт.

От компанията подчертават и още един забележителен факт – над 70% от всички произведени 911 все още са по пътищата, което си е супер постижение за който и да е модел, особено на 54...
 

Лукс от Китай!